Virtueel Assistent Sandra

Wie ben ik

Toen mijn man begin 2014 de mogelijkheid kreeg om voor een periode van drie jaar in Bonaire te gaan werken en wij daar dus samen met onze vijftienjarige zoon konden gaan wonen was ik direct enthousiast. Nadat wij begin jaren negentig voor het werk in Noord-Duitsland hebben gewoond en daar een geweldige tijd hebben gehad, is de mogelijkheid om in het buitenland te gaan wonen nooit meer voorbij gekomen. Deze kans konden wij dan ook niet voorbij laten gaan en in juli 2014 verhuisden wij naar Bonaire.

Bonaire

Het wonen op Bonaire was heerlijk, alhoewel dit zeker niet van meet af aan zo was. Zoals ik mij destijds direct thuis voelde in Noord-Duitsland had ik dit gevoel niet op Bonaire. Ik vond het lastig mijn draai te vinden. In Nederland had ik een druk sociaal leven met net een vierjarige studie, Hogere Juridische Opleiding, achter de rug. Dit in combinatie met een leuke baan als bewindvoerder moest ik meteen overschakelen naar een leven zonder werk en familie, vrienden of bekenden. Daar waar ik in Noord-Duitsland direct de eerste week contacten had en een baan kreeg, als ondersteunende kracht buitendienst bij een Duits bedrijf dat kleding leverde aan winkeliers door heel Europa, was dat op Bonaire een stuk lastiger.

Creativiteit

Maar zoals ieder nadeel ook zijn voordeel heeft, kreeg ik toen wel de gelegenheid om dingen te doen waar ik in Nederland nooit aan toe kwam. Graag wilde ik mijn creatieve kant wat meer ontwikkelen en ben gestart met een schildercursus. Mijn andere hobby’s zijn reizen en schrijven. Langzaam ontstond het idee die twee te combineren tot schrijven over mijn reizen en ervaringen over wonen in het buitenland. Op deze manier is mijn blog ‘Reis mee met Sandra’ ontstaan.

Ik stortte mij hier helemaal op. Ik begon aan een cursus, maakte mijn eigen website en zocht de Social Media op.  Hier leerde ik online nieuwe, inspirerende mensen kennen en breidde mijn netwerk uit.

Regelmatig was ik onrustig. Van hoe ziet de toekomst er uit? Gaan we weer terug naar Nederland, wil ik wel terug? Eigenlijk wilde ik nog wel graag een tijdje in een ander land wonen maar die kans is erg klein. Toch willen wij in de toekomst meer gaan reizen. De drang om een online bedrijf te starten werd steeds groter zodat ik overal ter wereld kan werken.

Verhuizing

In juli 2017 verhuisden wij naar een kleine plaats in Duitsland aan de grens met Zuid-Limburg. In die periode kwam ik ook in contact met expat coach Merel Westenberg. Zij leert expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen hoe zij een goedlopend online bedrijf op kunnen richten. In de periode dat ik woonachtig was op Bonaire wilde ik heel graag online werken, maar ik wist niet zo goed wat ik kon gaan doen?

Toen het woordje virtueel assistent viel had ik er nog nooit van gehoord. Het klonk mij als robot in de oren. Een virtueel assistent is een persoonlijk assistent, die zelfstandig ondernemers ondersteunt vanuit haar eigen kantoor of vanaf een andere plek elders op de wereld. Een virtueel assistent kan dus overal werken zolang zij maar internet heeft. Langzaam vielen puzzelstukjes in elkaar. 

Virtueel Assistent Sandra

Duizendpoot

Na dertig jaar werkervaring bij zowel profit als non-profit bedrijven waar ik met veel enthousiasme allerlei werkzaamheden heb uitgevoerd in functies van secretaresse, managementassistente, incassomedewerkster, orderadministratie, bewindvoerder en mentor van cliënten met een beperking,  heb ik mij ontwikkeld op het gebied van secretariaat, (financiële) administratie en sociaal juridisch. Door mijn nevenactiviteiten als reisblogger en het schrijven over wonen op Bonaire heb ik mij ook verdiept in het maken van websites, SEO en de Social Media. Zodoende heb ik nu twee websites namelijk www.reismeemetsandra.nl en www.vasandra.nl. Aan beide websites heb ik met heel veel plezier gewerkt en ik word helemaal blij als ik jou ook ermee kan helpen. Je kunt je dan richten op wat jij heel leuk vindt om te doen namelijk, ondernemen. 

Mijn kracht is, dat ik als ‘duizendpoot’ ingezet kan worden. De verschillende werkzaamheden waar een ondernemer mee te maken krijgt, mijn creativiteit en het plezier wat ik heb om jou, de ondernemer, te ontzorgen heb ik samengevoegd in een aantal diensten. Deze zet ik nu met veel plezier in als virtueel assistent.

Mocht je meer willen weten ….. neem gerust contact met mij op.