Na maanden van voorbereiden heb ik mij donderdag 9 november jl. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer. Ik ga namelijk een nieuwe uitdaging aan en ben met mijn bedrijf gestart als Virtueel Assistent.

Wat is een Virtueel Assistent

Tot een half jaar geleden had ik nog nooit van een Virtueel Assistent (VA) gehoord en waarschijnlijk vraag jij je nu ook af wat een VA is. Een Virtueel Assistent is een professional die volledig online werkt. Zij ondersteunt zelfstandig ondernemers vanuit haar eigen kantoor of vanaf een andere plek op de wereld. Een virtueel assistent kan dus overal werken zolang zij maar internet heeft. De focus ligt op de uitvoering van alledaagse werkzaamheden en de VA is ook degene die het werk daadwerkelijk uitvoert.

Waarom een Virtueel Assistent

Het doel is de zelfstandig ondernemer te ontzorgen zodat hij/zij niet langer bezig is met allerlei taken waar hij/zij helemaal geen tijd voor heeft.

De valkuil van ondernemers is, dat ze teveel zelf willen doen. Het is vaak handiger om dan op tijd een VA in te huren. De zelfstandig ondernemer heeft de handen dan vrij om bijvoorbeeld acquisitie werkzaamheden te verrichten of met klanten aan de slag te gaan. Hierdoor stijgt de omzet en winst ondanks de kosten die hij/zij maakt om een VA in te huren. Het inhuren van een VA kan al vanaf een paar uur per maand. Je hoeft verder geen rekening te houden met sociale verzekeringen, belastingen, vakantiegeld en ziektekosten.

Virtueel Assistent Sandra

Nu vraag jij je misschien af welke werkzaamheden ik nu precies ga doen en hoe ik op het idee ben gekomen.

In de periode 2014 – 2017 ben ik voor het werk van mijn man woonachtig geweest op Bonaire. Omdat wij om persoonlijke redenen er voor gekozen hebben dat ik daar niet zou gaan werken, ben ik op zoek gegaan naar een andere dag invulling. Ik meldde mij aan voor een cursus en heb mijn Website (WordPress) opgebouwd. Tevens ben ik gaan bloggen over het wonen en reizen in het buitenland en met name Bonaire. Ik ging met de camera op pad en stortte mij hier helemaal op. Ook zocht ik de sociaal media op. Ik leerde online nieuwe en interessante mensen kennen. Omdat ik hier zo veel voldoening uithaalde zocht ik naar een mogelijkheid om een online bedrijf op te starten. Toch wist ik toen nog niet precies hoe ik mijn bedrijf kon vormgeven.

In juli 2017 verhuisden wij naar een kleine plaats in Duitsland aan de grens met Zuid-Limburg. In die periode kwam ik ook in contact met een expat coach Merel Westenberg. Zij leert expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen hoe zij een goedlopend online bedrijf op kunnen richten. Omdat ik al een tijdje op zoek was naar een online baan werd ik nieuwsgierig en nam contact op met Merel.

Toen het woordje virtueel assistent viel had ik er nog nooit van gehoord. Het klonk mij als robot in de oren. Een virtueel assistent is een persoonlijk assistent, die zelfstandig ondernemers ondersteunt vanuit haar eigen kantoor of vanaf een andere plek elders op de wereld. Een virtueel assistent kan dus overal werken zolang zij maar Internet heeft. Langzaam vielen puzzelstukjes in elkaar.

Diensten Virtueel Assistent Sandra

Na dertig jaar werkervaring bij zowel profit als non-profit bedrijven waar ik met veel enthousiasme allerlei werkzaamheden heb uitgevoerd in functies van secretaresse, managementassistente, incassomedewerkster, orderadministratie, bewindvoerder en mentor van cliënten met een beperking, heb ik mij ontwikkeld op het gebied van secretariaat, (financiële) administratie en sociaal juridisch. Door mijn nevenactiviteiten als reisblogger en het schrijven over wonen op Bonaire heb ik mij ook verdiept in het maken van websites, SEO en de Social Media. Zodoende heb ik nu twee websites namelijk www.reismeemetsandra.nl en www.vasandra.nl. Aan beide websites heb ik met heel veel plezier gewerkt en ik word helemaal blij als ik jou ook ermee kan helpen. Je kunt je dan richten op wat jij heel leuk vindt om te doen en waarvoor jij ondernemer bent geworden.

Duizendpoot

Mijn kracht is, dat ik als ‘duizendpoot’ ingezet kan worden. De verschillende werkzaamheden waar een ondernemer mee te maken krijgt, mijn creativiteit en het plezier wat ik heb om jou, de ondernemer, te ontzorgen heb ik samengevoegd in een aantal diensten. Deze zet ik nu met veel plezier in als virtueel assistent. En voilà mijn bedrijf Virtueel Assistent Sandra is een feit.

Mocht je meer willen weten ….. of zoek jij ook een virtueel assistent neem vrijblijvend contact met mij op.